Skolestart

Når du starter i 10.X, har første uge fokus på aktiviteter, hvor du lærer dine klassekammerater og skolen at kende. I løbet af september tager klassen på Adventuretur hvor I som klasse vil få nogle spændende oplevelser og blive rystet godt sammen.

Timeline.00 03 22 15.Still021

Hverdagen på Rønde Privatskole

På Rønde Privatskole har vi fokus på at gøre dig klar til de gymnasiale ungdomsuddannelser, derfor navnet 10.X. Det betyder, at du vil blive mødt af lærere, der har ambitioner på dine vegne. Lærere som lægger et niveau for undervisningen, der gør dig klar til at tage en gymnasial ungdomsuddannelse, når du afslutter 10.X. Vælger du en anden ungdomsuddannelse, vil du stadig opleve, at det faglige løft vil gavne dig fremadrettet.

Høj faglighed kan ikke stå alene. Derfor har vi i 10.X også stor fokus på elevernes trivsel og deres sociale udvikling. Det sker bl.a. gennem aktiviteter, hvor vi skaber tillid og tryghed i fællesskabet. Det sker via gruppearbejde, fremlæggelser, projekter og studieturen.

På Rønde Privatskole har vi fokus på fagene dansk, engelsk og matematik. Derudover vil der kunne vælges fagene fysik/kemi og tysk. Disse fag køres i løbet af mandag til torsdag. Det betyder at du kan vælge om din skoleuge skal indeholde 25, 29 eller 33 lektioner. Vi tror på, at du kan tage ansvar for din læring og sammensætte de fag, der vil klæde dig bedst på til ungdomsuddannelse.

Lektionsoversigt

Ture og udflugter

”Tør du?” vil være en overskrift i starten af skoleåret, da vi skal på Adventuretur i Europa. Her får du en fed fælles oplevelse med dine klassekammerater, hvor I får prøvet nogle grænser af og derigennem kommer til at lære hinanden og jer selv bedre at kende.

Til foråret vil der være en tur til en større by i Danmark hvor vi skal opleve bylivet og kulturen på gadeplan.  

Roende Privatskole 2020 Web2 07141

FredagsFlex

FredagsFlex bruges til at give dig et indblik og bredere forståelse af dig selv og ungdomsuddannelserne. Mange unge har fastlåste forestillinger om, hvad ungdomsuddannelserne går ud på, og hvilken uddannelse "man" bør vælge. Det vil vi gerne udfordre. Derfor har vi indgået et samarbejde med ungdomsuddannelserne om at stå for nogle undervisningsforløb, så du kan få et kendskab til hvad der er særligt for de forskellige ungdomsuddannelser.  

FredagsFlex vil desuden bruges til innovative projekter som fx spiludvikling, udfordringer gennem aktiviteter i luften og på vandet og samtaler om livets store spørgsmål. Her vil du i trygge rammer blive udfordret og præsenteret for opgaver, der er med til at modne og skabe livsduelighed.    

Roende Privatskole 2020 Web2 07174
Roende Privatskole 2020 Web2 07125
Timeline.00 01 57 26.Still015

Vil du vide mere?

Vi er til stede på uddannelsesmessen i Røndehallen om efteråret og afholder en infoaften i januar måned, hvor du kan få meget mere at vide om 10. klasse på Rønde Privatskole.

Du er også meget velkommen til at kontakte skolen og komme til vores åben hus i efteråret, omend fokus her er 7.-9. klasse.

Se desuden vores folder her.

Nyttig info

Priser og ledige pladser

Venteliste

Når I udfylder et ansøgningsskema, bliver man automatisk optaget på venteliste. Elever optages umiddelbart i den rækkefølge, de er opført på skolens venteliste. Børn med søskende på skolen har dog fortrinsret. Det koster et engangsbeløb af 500 kr. at blive optaget på denne liste.

Indmeldelsesgebyr

Der skal betales et indmeldelsesgebyr på 4.400 kr. Dette beløb dækker startpakke med undervisningsmateriale, administrationsgebyr og skolepenge for juli måned det år eleven afslutter sin skolegang på Rønde Privatskole.

Månedlig udgift

Den månedlige udgift består af skolepenge og et ekskursionsgebyr. Der gives søskenderabat på skolepengene, 25 % på 2. barn og 50 % på hvert følgende barn. For 10. klasse 2023/24 er skolepengene 1786 kr. og ekskursionsgebyret 500 kr., så samlet 2286 kr. pr. måned.
Man betaler månedsvis forud i 12 måneder fra august til og med juli

Fripladstilskud

Der er mulighed for at søge friplads eller tilskud til skolepengene. Kontakt kontoret for at høre nærmere.

Prøver og karakterer

På Rønde Privatskole gives der karakterer i alle fag, da det er vigtigt at eleverne har en klar ide om hvor de står fagligt. Desuden har karaktererne en direkte indflydelse på elevernes mulighed for at vælge ungdomsuddannelse. Der gives karakter tre gange: november, januar og april.

10.X afsluttes med folkeskolens afgangsprøve FP10 i fagene: dansk, matematik, engelsk og hvis man har valgt tysk og fysik/kemi. Der bliver desuden afholdt skriftlige terminsprøver i: dansk, tysk, engelsk og matematik. 

Vejledning

Om du er erklæret uddannelsesparat eller parat til andre uddannelsesaktiviteter end gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser, så har du på Rønde Privatskole mulighed for personlig sparring med en uddannelsesvejleder. Normalt vil det kun være de elever, der er erklæret parat til andre uddannelsesaktiviteter m.v. end gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser der kan få dette. Dog mener vi at det er vigtigt med personlig faglig vejledning, så du er klædt bedst muligt på til at vælge den rette ungdomsuddannelse. Vejledningen sker i form af samtaler, telefonisk kontakt, møder med forældre og mere.

Transport

Rønde ligger centralt placeret på Djursland. Det tager ca. 25 min at komme til Rønde fra Aarhus Nord og ca. 35 min. fra Ebeltoft. Skolen ligger i 2 minutters gåafstand fra Rønde Busstation.

Der er 5 buslinjer, der kører til Rønde. Det er:
120 Rønde – Kolind – Grenaa
121 Ryomgård – Rønde – Knebel (- Helgenæs)
122 Rønde – Tirstrup (- Balle) – Trustrup – Grenaa
123 Aarhus – Rønde – Ebeltoft
217 Randers – Hornslet – Mørke – Rønde

Du kan finde aktuelle køreplaner på midttrafiks hjemmeside.

Skolen yder ikke tilskud til skolebuskort.

IT

Når du starter på Rønde Privatskole, skal du medbringe din egen computer. Vi anbefaler en Windows PC, eller en Mac, da de kan køre alt den software vi bruger på skolen. Hvis du bruger en Chromebook eller en iPad vil der være undervisningsforløb i fx matematik og fysik/kemi, hvor du ikke kan lave opgaverne på din egen enhed. 

Alt software, inklusiv Microsoft Office, får du af skolen, så det behøver du ikke selv at købe.

ABC håndbogen

Her kan du hente skolens ABC, hvor de vigtigste praktiske oplysninger om skolestarten og skolen kan findes. Oplysningerne er ordnet alfabetisk. Har du yderligere spørgsmål, må du meget gerne henvende dig til kontoret.

Følg med på Facebook
Følg med på Instagram